Her kommenteres på den lokale andedam uden skelen til partiskel. Når jeg anvender en blog frem for læserbreve, skyldes det hensynet til sarte sjæle og de videre konsekvenser heraf. Nu kan de selv vælge, om de ønsker at læse mine meninger. Samtidig optager jeg ikke den spalteplads i de lokale aviser, der anvendes til selvfed lokalpolitisk reklame eller til kulturskruk lovprisning. Så klik ind og få en anden synsvinkel på tingenes tilstand end den officielle!

fredag den 20. april 2012

Uheldige udtryk

Af og til bringer aviserne ufrivilligt komiske eller uheldige ord og vendinger - det giver selvfølgelig læserne lidt ekstra morskab, men er næppe sjovt for den, det går ud over!

Førstepladsen på lokalt plan går selvfølgelig til Socialkammeratlig Tidende alias Roskilde Avis. Således var meddelelsen om en bombe i maskinrummet på Saga Fjord et mildest talt usmart ordvalg – dette alene fordi bladsmøreren herved ville forsøge at give indtryk af, at skibets maskiner var mere eller mindre ubrugelige.

Som det altid er tilfældet ved revolverjournalistik, havde den pågældende selvfølgelig ikke gidet lette måsen og undersøge sagen selv, før ”sensationen” blev udgivet!
Det resulterede i, at såvel skibsføreren som maskinmesteren på Saga Fjord efterfølgende i to læserbreve verbalt ”kølhaler” den pågældende – hvilket er fortjent!

For bladsmøreren var nemlig ikke uheldig med sit ordvalg - det var derimod med fuldt overlæg! Således har pågældende gennem længere tid excelleret i tendentiøse overskrifter á la ”Matas som pillepusher” eller ”Dampradioen skolder 70 børn” – bare for at nævne et par andre stinkere!

Socialkammeratlig Tidende bringer torsdag et referat fra fhv. koncerndirektør Stine Bosse’s foredrag på RUC beregnet på erhvervsfolk. Dette hvori det oplyses, at Stine Bosse holdt alle vågne i over en halv time!

Et mildest talt uheldigt udtryk – i lighed med for eksempel, at larmen fra festen holdt alle vågne hele natten, eller at naboens hund holdt kvarteret vågent i flere timer.
Kort sagt, der er ikke meget positivt i udtrykket ”at holde nogen vågen” – dette trods journalistens ihærdige forsøg på netop at fremhæve foredragsholderens indsats!

Ved nærlæsning af referatet kan det tilmed konstateres, at forsamlingen formodes at have sovet i ca. 10 minutter. Det fremgår nemlig, at foredraget i alt varede 40 minutter – hvoraf deltagerne altså kun blev holdt vågne i lidt over en halv time!

Egentlig er det en redaktørs ansvar at sikre, at misvisende overskrifter og selvmodsigende sludder ikke når ud til læserne – imidlertid er sidstnævnte bidrag begået af lokalredaktør Torben Kristensen selv – så det kan altså ikke nytte noget - heller!