Her kommenteres på den lokale andedam uden skelen til partiskel. Når jeg anvender en blog frem for læserbreve, skyldes det hensynet til sarte sjæle og de videre konsekvenser heraf. Nu kan de selv vælge, om de ønsker at læse mine meninger. Samtidig optager jeg ikke den spalteplads i de lokale aviser, der anvendes til selvfed lokalpolitisk reklame eller til kulturskruk lovprisning. Så klik ind og få en anden synsvinkel på tingenes tilstand end den officielle!

lørdag den 21. april 2012

Vindstille i Roskilde Kommune!

For nogle år siden udråbte byrådet Roskilde til en miljørigtig kommune. Hvilket skete med stor brask og bram – det var nemlig politisk korrekt og derfor et uendelig ”vigtigt” signal at udsende!
Siden har det været så som så med det grønne islæt – bortset fra enkelte bøvs fra kompostbunker!

Til gengæld har der været påfaldende stille omkring grøn energi fra vindmøller, og først nu oplyser kommunen ifølge Roskilde Dagblad, at der tidligst kan rejses vindmøller i 2015 – hvilket ingen i øvrigt tror på!

En af undskyldningerne for ikke at have beskæftiget sig med vindkraft tidligere er, at man afventer en ny kommuneplan. Dette selvom der i fem år har været rigelig tid til og muligheder for at tage hul på debatten.
Først når kommuneplanen foreligger, skal der være høringer, specielt af personer, som i givet fald vil få udsigt til en eller flere vindmøller i horisonten eller i baghaven!

Det lyder alt sammen demokratisk – men i virkeligheden handler det kun om, at ethvert tiltag herunder placeringerne så vidt muligt trækkes i langdrag til efter kommunalvalget – og det har sin årsag!
Vindenergi er for politikerne en varm kartoffel og sprængfarligt stof – hvilket talrige protester på landsplan gennem de senere år tydeligt har vist.

Hvis man op til et kommunalvalg begynder at vise placeringer af vindmøller, så vil det koste stemmer! For netop placeringen får en vis legemsvæske i kog hos stort set alle, der bliver berørt af projektet.

Derfor håber byrådet på, kommunalplan eller ikke kommunalplan, at de efterfølgende diskussioner, protester, høringer, erstatningskrav og retssager trækker vindenergien yderligere i langdrag – og med lidt held endnu en hel valgperiode!

Politikere, der træffer upopulære afgørelser, mister stemmer - derfor vil borgerne formodentlig først fra 2022 se vindmøller snurre i Roskilde - miljøkommunen med de abnormt store armbevægelser og de meget små skridt!